4 חברות אחסון הפופולאריות בישראל

שרת אחסון הוא המקום בו כל קבצי האתר מאוחסנים ומתוחזקים. כל בעל אתר אינטרנט צריך חברת אחסון מקצועית, עם שירות לקוחות מצוין ויכולות פונקציונליות בממשק נוח. ואז מגיעה שאלת השאלות, "איפה כדאי לאחסן את האתר שלי?". כאן פירטנו על משמעות השרת לאתרי אינטרנט וחברות האחסון הפופולאריות ביותר – כולל המלצה חמה. המשיכו לקרוא:

4 חברות אחסון פופולריות כולל המלצה מניסיון אישי

מה זה שרת? למה צריך חברת אחסון?

ראשית, כדי להקים אתר אינטרנט שאפשר להנגיש אותו לקוראים או ללקוחות חייבים שלושה מרכיבים: דומיין (שם מתחם), שרת (חברת האחסון) ו-DNS. כאן נדבר על שרת של חברת האחסון על השאר, נרחיב במאמר אחר.

כאשר בונים אתר אינטרנט, כלל התמונות, המדיה וכיוצ"ב יושבים בתקיית האתר. התקייה הראשית היא נמצאת בשרת. השרת הוא זה שמכיל את כלל הקבצים ומאחסן נותן, ובאמצעות חיבור הדומיין ל-IP השרת – מתבצע "איחוד" של השניים ותקיית הקבצים משקפת ויזואלית לדומיין שחיברנו.

לשרת חשיבות רבה גם במהירות האתר לפי התעבורה בו. אפשר להגדיל את גודל האחסון תמיד.

כמו כן, יש חשיבות רבה מאד למיקום השרת ביחס לקהל היעד.

חברות פופולאריות בישראל

הרשימה הבא אינה המלצה על אחת החברות אנחנו נרשום המלצה לזו שאנו רוצים להמליץ עליה, להלן הרביעייה הפופולארית:

1. Upress – יופרס

זו היא חברה ישראלית ותיקה אשר מציע שרתים ישראליים. מדובר בחברה די יקרה והתמחור שלה מתחיל מ-15$ לחודש עבור אתר בודד.

2. Box – בוקס

בוקס הינה חברת רשם דומיינים ואחסון אתרים שגם היא חברה ישראלית עם שרתים בארץ. בוקס היא חברה המציע שירותי אחסון אתרים ב-9 ש"ח עבור אתר בודד.

3. interspace – אינטרספייס

אינטרספייס, כמו בוקס, הינה חברת רשם דומיינים, אחסון אתרים ועוד שירותים נלווים לכך. אינטרספייס מציע

4. קלאודוויז – cloudways – המלצה חמה

זו חברת אחסון אתרים היושבת בצרפת, ומציע מגוון שרתים לבחירה של הטובים ביותר בעולם –  digital ocean, Azure (microsoft), AWS ועוד. אלו שרתי על המכילים את מרבית האתרים הגדולים בעולם.

כמו כן, שרת אחסון אחד עולה, נגיד בבחירה של digital ocean בו אנחנו משתמשים, השרת עולה 10$ בחודש, עליו אפשר להשריש אין ספור אתרים! כמובן, שאתרים עם הרבה תנועה יידרשו טיפול והגדלה.

איך מתקינים אתר בקלאודוויז

מתקינים אתר כמו כל חיבור רגיל – מגדירים ברשם הדומיינים את ה-IP של השרת, והגישה מתאפשרת.

התקנת השרת היא מתבצעת על ידי סוג חברת השרת, כאמור הרשימה למעלה [סעיף 4], וקלאודוויז מתקינה אוטומטית את השרת בממשק שלה. לאחר מכן, התקנת אפליקציה שהיא בעצם האתר שלכם.

אם התקשתם ברמה הטכנית, תפנו לשירות לקוחות של קלאודוויז ואתם תיתפלאו עד כמה הוא יעיל, מהיר ומקצועי!

לסיכום,

המחיר לא קובע את איכות השרת, יש לא מעט חברות אחסון בעולם שהם טובות. תמיד כדאי לבדוק על אחת וללמוד לחיות איתה בנוחות ובשקט נפשי שהאתרים שלכם לא נפגעים.

בהצלחה,

 

רוצים לקרוא שוב משהו ספציפי?
חבר צריך לדעת? שתפו אותו!
להצעת מחיר מלאו את הטופס